Έγχρωμες και ασπρόμαυρες φωτογραφίες από το χθες και το σήμερα της πόλης μας, της ευρύτερης περιοχής του Νομού Ιωαννίνων και όχι μόνο.


ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

Μέσω email στο: photoioannina@gmail.com καθώς επίσης και μέσω των σχολίων στις αναρτήσεις μας





Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Ο υπεραιωνόβιος πλάτανος στο Ηλιοχώρι Ζαγορίου



Ένα πραγματικό μνημείο της φύσης και κατά συνέπεια ένα από τα αξιοθέατα στο Ζαγόρι αποτελεί ο πλάτανος στο Ηλιοχώρι αφού είναι ο μεγαλύτερος στην περιοχή και οπωσδήποτε ένας από τους μεγαλύτερους σε όλη την Ελλάδα. Η περιφέρεια του κορμού του έχει μήκος γύρω στα 11 μέτρα και τα τεράστια κλαδιά του σκεπάζουν ένα μεγάλο μέρος από την πλατεία που υπάρχει γύρω του.

Στιγμιότυπα από την τελετή των αποκαλυπτηρίων της προτομής του Μιχαήλ Στιβαρού στα Ιωάννινα








Ο Δήμος Ιωαννιτών, σε συνεργασία με την οικογένεια του Κύπριου ήρωα Μιχαήλ Στιβαρού ο οποίος έπεσε ηρωικά στις μάχες του Μπιζανίου, τον Δεκέμβριο του 1912, για την απελευθέρωση της πόλης των Ιωαννίνων, διοργάνωσε χθες το μεσημέρι, μετά την λήξη της παρέλασης, εκδήλωση αποκαλυπτηρίων προτομής, στο παραλίμνιο Πάρκο Κατσάρη (περιοχή Σκάλας).Ο Μιχαήλ Στιβαρός γεννήθηκε το 1892 στον Πεδουλά της Κύπρου και έπεσε ηρωικά μαχόμενος στις μάχες του Μπιζανίου στις 5 Δεκεμβρίου ή σύμφωνα με άλλες πληροφορίες στις 16 Δεκεμβρίου 1912.

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Στιγμιότυπα από τις σημερινές εκδηλώσεις στην πόλη των Ιωαννίνων για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940





















Με την καθιερωμένη Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου ξεκίνησαν οι σημερινές εκδηλώσεις στην πόλη μας για τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο από τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης Υφυπ. Υγείας κ. Αντ. Μπέζα και τις λοιπές Αρχές του τόπου και ολοκληρώθηκαν με την παρέλαση μαθητών, Συλλόγων και πεζοπόρων τμημάτων του Στρατού!

Το άγαλμα του Έλληνα μαχητή πολέμου 1940-1941 στο Καλπάκι Ιωαννίνων


Καλπάκεια 2013 - Στιγμιότυπα από την χθεσινή αναπαράσταση της μάχης του Καλπακίου









Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Τα ερείπια της Μεσογέφυρας


Τα ερείπια της κατεστραμμένης Μεσογέφυρας βρίσκονται στην κοιλάδα του Μπουραζανίου. Η συγκεκριμένη γέφυρα ήταν τρίτοξη και γεφύρωνε τον ποταμό Αώο. Το 1940 καταστράφηκε από τα υποχωρούντα Ελληνικά στρατεύματα της προκάλυψης και επισκευάσθηκε και πάλι μετά την υποχώρηση των Ιταλών. Οριστικά καταστράφηκε στις 12-10-1944 από τα Γερμανικά στρατεύματα που αποχωρούσαν από τη χώρα μας.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...