Έγχρωμες και ασπρόμαυρες φωτογραφίες από το χθες και το σήμερα της πόλης μας, της ευρύτερης περιοχής του Νομού Ιωαννίνων και όχι μόνο.


ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

Μέσω email στο: photoioannina@gmail.com καθώς επίσης και μέσω των σχολίων στις αναρτήσεις μας





Κυριακή 31 Μαΐου 2015

Το γεφύρι του Μύλου στους Κήπους Ζαγορίου


Aγώνας Λίγκας αλεξιπτώτου πλαγιάς FAI cat 2 στην περιοχή Ζαγορίου και Κόνιτσας







Το Αεραθλητικό Σωματείο Ιωαννίνων με πρόταση της Επιτροπής Αλεξιπτώτου Πλαγιάς και έγκριση της Ελληνικής Αεραθλητικής Ομοσπονδίας, διοργανώνει αγώνα Λίγκας αλεξιπτώτου πλαγιάς FAI cat 2 που πραγματοποιείται στην Περιοχή Ζαγορίου και Κόνιτσας, στις 30 και 31 Μαΐου και 1η Ιουνίου 2015.
Τα στιγμιότυπα στις φωτογραφίες μου είναι από την πρώτη ημέρα του αγώνα.

Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Πετούνια στα παραθύρι


Έκθεση φωτογραφίας του Κώστα Μπαλάφα στην Δημοτική Πινακοθήκη Ιωαννίνων






Στα πλαίσια του Photometria Photo Festival που διεξάγεται αυτές τις μέρες στην πόλη μας, πραγματοποιήθηκαν χθες βράδυ στην Δημοτική Πινακοθήκη Ιωαννίνων τα εγκαίνια της έκθεσης του φωτογράφου Κώστα Μπαλάφα με φωτογραφίες από το Άγιο Όρος.
Η έκθεση θα διαρκέσει από 28/5 έως και την 7/6/2015.

Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Μια εξαιρετική συναυλία στο Σπήλαιο Περάματος Ιωαννίνων








Το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών και το Σπήλαιο Περάματος Ιωαννίνων, σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων, διοργάνωσαν χθες το απόγευμα μέσα στην μεγάλη αίθουσα του Σπηλαίου Περάματος Ιωαννίνων, συναυλία στην οποία συμμετείχαν το Σύνολο Εγχόρδων της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Ιωαννιτών, υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Φοίβου Παπαδόπουλου, και το Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο Cantus υπό την διεύθυνση της Κων/νας Μήλια.
Το Σύνολο Εγχόρδων της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Ιωαννιτών ερμήνευσε το Κοντσέρτο για τέσσερα βιολιά και έγχορδα σε σι ελάσσονα έργο 3 αριθμ. 10 του Αντόνιο Βιβάλντι. Σολίστ ήταν  οι: Βύρων Καψάλης - βιολί, Γεράσιμος Λώλης - βιολί, Βασιλική Αρλέτου - βιολί, Αλέξανδρος Λώλης - βιολί.
Το Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο Cantus Cantus ερμήνευσε έργα των Μάνου Χατζιδάκι, Γιάννη Κωνσταντινίδη, Γιώργου Χατζηνάσιου, Bob Tsilkot. Το Φωνητικό Σύνολο συνόδευε στο πιθάνο η Πηνελόπη Λιαροστάθη.
Την εκδήλωση, μεταξύ άλλων, παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας, οι Αντιδήμαρχοι Νίκος Γκόλας, Θανάσης Μανταλόβας και Παντελής Κολόκας και ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Κώστας Γκόγκος
 Η είσοδος για το κοινό, λόγω της ιδιαιτερότητας του χώρου και του σκοπού της εκδήλωσης, ήταν  μόνο με προσκλήσεις.
Στόχος των διοργανωτών είναι να καθιερωθεί, στο χώρο του Σπηλαίου Περάματος, μια συναυλία με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Ιωαννιτών κάθε Οκτώβριο.

Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Βραδιάζει γύρω κι η νύχτα απλώνει σκοτάδι βαθύ...


Κι εκεί που καθόμουν και χάζευα από ψηλά το Νησί και την πόλη των Ιωαννίνων να τυλίγονται σιγά σιγά από τα πρώτα σκοτάδια, στο ραδιόφωνο του αυτοκινήτου μου άκουσα να παίζει το γνωστό σε όλους μας τραγούδι του μεγάλου Βασίλη Τσιτσάνη που λέει:

Βραδιάζει γύρω κι η νύχτα
απλώνει σκοτάδι βαθύ
κορίτσι ξένο σαν ίσκιος
πλανιέται μονάχο στην γη

Χωρίς ντροπή, αναζητεί
τον ήλιο που έχει χαθεί,
στα σκοτάδια να βρει
............

Ήταν ο τέλειος συνδυασμός εικόνας και μουσικής κι από τις όμορφες στιγμές που μπορεί να απολαύσει κανείς στις μοναχικές στιγμές μιας φωτογράφισης!

Κοιτάζοντας με απορία


Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Το Θεογέφυρο στο Λίθινο Ιωαννίνων



Έκθεση κλασικών οχημάτων στην πλατεία Μαβίλη για φιλανθρωπικό σκοπό





Οι Φίλοι Κλασικών Οχημάτων Ιωαννίνων διοργάνωσαν χθες το πρωί έκθεση ιστορικών οχημάτων στην πλατεία Μαβίλη από τις 10.00 έως την 13.00 ώρα. Σκοπός της έκθεσης ήταν η συγκέντρωση υλικού που θα δοθεί στα παιδιά μεταναστών στη Μυτιλήνη.

Κυριακή 24 Μαΐου 2015

Εκδηλώσεις μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων στην Ανατολή Ιωαννίνων






Με την επίσημη δοξολογία στον ιερό ναό του Αγίου Ιωάννη Μπονίλας στην Ανατολή Ιωαννίνων, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ιωαννίνων κ. Μάξιμου και την κατάθεση στεφάνων εκ μέρους των τοπικών αρχών στο Μνημείο των Αλησμόνητων Πατρίδων, ολοκληρώθηκαν σήμερα οι εκδηλώσεις μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων που διοργανώθηκαν από την Αδελφότητα Ποντίων και Μικρασιατών Ηπείρου και τον Σύλλογο Ποντίων Φοιτητών Ιωαννίνων.

Πίσω από τις καλαμιές


Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Εσπερινός στην Μονή Πατέρων από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ. κ. Μάξιμο







Την μνήμη των Αγίων 318 Θεοφόρων Πατέρων της Α΄εν Νικαία Οικουμενικής Συνόδου τιμά αύριο η εκκλησία μας και σήμερα το απόγευμα ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιωαννίνων επέλεξε να τελέσει τον εσπερινό στην Μονή Πατέρων στο Λίθινο του Δήμου Ζίτσας.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...