Έγχρωμες και ασπρόμαυρες φωτογραφίες από το χθες και το σήμερα της πόλης μας, της ευρύτερης περιοχής του Νομού Ιωαννίνων και όχι μόνο.


ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

Μέσω email στο: photoioannina@gmail.com καθώς επίσης και μέσω των σχολίων στις αναρτήσεις μας





Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στη Μονή Αγίου Νικολάου Όρους (Τζώρας)












Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέσθηκε σήμερα, που η εκκλησία μας τιμά την μνήμη της ανακομιδής των λειψάνων του Αγίου Νικολάου, στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Όρους (Τζώρας) χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Πατάρων κ. Ιωσήφ στην οποία παραβρέθηκαν αρκετοί πιστοί. Μετά τη Θεία Λειτουργία ο κ. Ιωσήφ, ο οποίος να σημειώσουμε ότι είναι Αργεντίνικης καταγωγής, κάθισε στο Αρχονταρίκι της Μονής όπου για αρκετή ώρα είχε ενδιαφέρουσα θεολογική συζήτηση με τους παρευρισκομένους και στη συνέχεια αναχώρησε. Ακολούθησε γεύμα προς τους παρευρισκομένους που ετοίμασε ο Μοναχός Γαβριήλ, ο οποίος σημειωτέον εγκαταστάθηκε πρόσφατα στο Μοναστήρι στο οποίο, από το 2011 που εκοιμήθη ο ηγούμενός του Πορφύριος, δεν υπήρχαν Μοναχοί.
Η Μονή Τζώρας είναι αφιερωμένη στον Άγιο Νικόλαο και αναφέρεται για πρώτη φορά το 1321 σε ένα χρυσόβουλο του Ανδρόνικου Παλαιολόγου, με τον οποίο την παραχωρούσε στη Μητρόπολη Ιωαννίνων.
Λίγα μέτρα έξω από το μοναστήρι σκοτώθηκε το 1912 ο μεγάλος εθνικός αγωνιστής Λορέντζος Μαβίλης και τραυματίστηκε ο αρχηγός του σώματος των Γαριβαλδινών, Αλέξανδρος Ρώμας.
(Σημείωση: Βιογραφικό του Θεοφιλ Επισκόπου Πατάρων μπορείτε να δείτε εδώ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...