Έγχρωμες και ασπρόμαυρες φωτογραφίες από το χθες και το σήμερα της πόλης μας, της ευρύτερης περιοχής του Νομού Ιωαννίνων και όχι μόνο.


ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

Μέσω email στο: photoioannina@gmail.com καθώς επίσης και μέσω των σχολίων στις αναρτήσεις μας





Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018

Στα συντρίμμια του Θεογέφυρου






Το Θεογέφυρο, ένα από τα σπουδαιότερα και εντυπωσιακότερα αξιοθέατα της περιοχής μας και ειδικότερα του Δήμου Ζίτσας, δεν υπάρχει πια. Κατέρρευσε χθες 8-2-2017 και τα συντρίμμια του βρίσκονται πλέον στην κοίτη του ποταμού Καλαμά. Ήταν ένα θαύμα της φύσης που διευκόλυνε το πέρασμα του ποταμού και πάντα αποτελούσε πόλο έλξης για τους επισκέπτες της περιοχής. Το είχε δημιουργήσει η φύση αιώνες πριν και η ίδια αποφάσισε χθες να το καταστρέψει και να χαθεί για πάντα. Θα μείνουν όμως οι χιλιάδες φωτογραφίες που έχουν τραβηχτεί εκεί και οι αναμνήσεις τόσο των κατοίκων της περιοχής, για τους οποίους αποτελούσε το καμάρι τους, όσο και όλων αυτών που το είχαν επισκεφθεί κατά καιρούς στο διάβα του χρόνου και είχαν θαυμάσει από κοντά την άγρια ομορφιά του. Η μεταλλική γέφυρα που υπάρχει στο σημείο παραμένει κλειστή για τα οχήματα μέχρις ότου ελεγχθεί η καταλληλότητα της χρήσης της από τους ειδικούς.

2 σχόλια:

  1. Ωστε η φύση το γκρέμισε το θεογέφυρο; πώς ακριβώς; Οι ειδικοί είναι μάλλον μόνο για τις σιδερένιες γέφυρες. Δε φαίνεστε και πολύ στενοχωρημένος πάντως. Πάλι καλά που θα σας μείνουν οι φωτογραφίες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι κατολισθήσεις των εδαφών είναι φυσικό φαινόμενο οπότε αν εσείς ξέρετε ότι συνέβει κάτι άλλο μπορείτε να μας το πείτε. Εγώ πάντως αυτό είδα. Και βέβαια δεν είμαι σε καμία περίπτωση αρμόδιος ή ειδικός για να εξετάσω τους λόγους που συνέβη αυτό το φαινόμενο.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...